dimarts, 5 de juny del 2012

2'5 milions d'euros per a centres educatius de l'Opus Dei a Mallorca

El passat mes d'octubre el Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJB) reconeixia el concert educatiu als centres educatius de l'Opus Dei del Parc Bit: Aladern, Aixa i Llaüt. Aquesta sentència de l'alt tribunal s'ha executat recentment amb la publicació de la Resolució de la conselleria d'educació de les Illes Balears amb la qual s'estableix el concert educatiu amb aquests centres per al curs 2012-13.

Segons alguns mitjans de comunicació, aquest concert educatiu començarà amb els grups d'infantil (el centre infantil Alader) i tindrà per al curs 2012-13 una despesa de 399.000€. A partir del curs 2012-13 els alumnes que vagin passant a l'educació Primària començaran a segregar-se per sexe: els nens al centre educatiu Llaüt i les nenes al centre educatiu Aixa. Quan els alumnes hagin arribat a 4t d'ESO, aquest concert educatiu estarà costant al Govern Balear més de 2'5 milions d'euros anuals, exactament  2.513.163,60€.

Aquesta decisió ha estat defensada pel conseller d'educació de Balears, el Sr. Rafel Bosch, i pel mateix president del govern de les Illes Balears, el Sr. José Ramón Bauzá, qui, textualment, va afirmar: "los ajustes que se hacen sí que permitirán mantener las autopistas de la Educación en el sistema educativo, con una manera distinta de gestionar que la del Pacto, lo que permitirá, hacer lo mismo o más, con menos recursos". Cal recordar que, segons la informació de la conselleria d'educació, el Sr. Rafel Bosch va ser director del centre educatiu catòlic de titularitat franciscana, el col·legi Sant Francesc, entre els anys 1981 i 1997, i director del centre educatiu Lluis Vives, també de titularitat privada.








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada