dimarts, 17 d’abril del 2012

El conseller d'educació confirma les retallades en educació

El conseller d'educació de les Illes Balears, el Sr. Bosch, ha confirmat avui la proposta de retallades fetes per el ministre d'educació, el Sr. Wert, en el dia d'ahir. Entre aquestes propostes destaquen les següents:
- Un 20% més d'alumnes per aula: es passa de 25 a 30 a Infantil i Primària, de 30 a 36 a Secundària i de 35 a 42 a Batxiller.
- Un augment de les hores lectives a Secundària (de 18 a 21) que, en paraules del conseller, comportarà deixar de contractar a 500 professors interins. Es a dir, s'haurà d'atendre als mateixos o més alumnes però amb 500 docents menys. Aquesta mesura no afectarà als centres docents concertats.
- No cobrir les baixes dels docents fins als 30 dies. El ministre d'educació va proposar fins als 10 dies.
- Eliminar l'obligatorietat al Batxillerat d'ofertar dues modalitats (Ciències o Lletres).

En aquest context de reducció de docents, augment d'alumnes per aula, de no substitució de les baixes laborals fins als 30 dies i d'eliminació d'opcions al Batxiller, el Sr. Bosch encara assegurà: "Garantizaremos un sistema educativo de calidad". Creem que el sr. Bosch ens hauria d'explicar i aclarir que entenen ell i la conselleria d'educació per un sistema educatiu de qualitat. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada