dimarts, 31 de juliol de 2012

El futur de l'educació a les Illes Balears

Volem compartir amb tots vosaltres aquesta presentació realitzada per en Pere Alzina, psicopedagog i doctor en ciències de l'educació per la Universitat de les Illes Balears, professor associat UIB a Menorca i coordinador d'estudis de grau de magisteri d'educació infantil així com assessor en centres educatius, sobre el futur de l'educació i sobre què podem fer per millorar -la a les Illes Balears.


Enterrament de l'educació pública

Ja han passat quasi 2 mesos des de l'enterrament de l'educació publica realitzat pel Col·lectiu del Professorat Preocupat, però volem que aquest sentiment no decaigui i compartir aquesta fantàstica performance amb tothom.dilluns, 2 de juliol de 2012

Privatització de l'educació a les Balears


La conselleria d'educació de les Illes Balears, segons els síndicats CCOO i STEI-i, ja ha començat a fer els primers moviments per a afavorir la privatització d'alguns dels serveis educatius que fins ara eren públics:
- El cicle formatiu "Imatge per al diagnòstic (família professional de Sanitat)" que ofertava l'IES Josep Maria Llompart des de feia 10 anys passa a oferir-lo per primera vegada el centre privat Lluis Vives, que va estar dirigit per l'actual conseller d'educació, el Sr. Rafel Bosch. El preu dels estudis passarà de costar uns 80€ a costar 7.500€ aproximadament.
- A l'IES Manacor s'ha suprimit un curs de primer de 'Gestió administrativa' que ara serà impartit per una acadèmia privada de la mateixa localitat.
- S'amplia la dotació de personal d'atenció a la diversitat per als alumnes amb necessitat específica de suport educatiu per al curs 2012-13 per als centres privats concertats.

Això és el que el president Bauzà volia dir quan va afirmar que aquesta seria la legislatura de les "autopistes de l'educació".Les retallades de professorat als IES d'Eivissa i Formentera

Segons les xifres recollides per 'El Diario de Ibiza' els instituts d'educació secundària de les Pitiüses tindran 115 professors menys el curs 2012-13. Aquesta eliminació de professorat és equivalent a l'eliminació completa del professorat d'un Institut i mig.