diumenge, 24 de juny de 2012

ÚLTIMA REUNIÓ DEL CURS 2011-12


PROPERA REUNIÓ

Data: dilluns 25 de juny
Lloc: IES Sa Blanca Dona
Hora: 18:00 hores

Ordre del dia: 1. Aprovació de l'acta anterior
                         2. Valoració de les accions passades i futures
                         3. Valoració de la continuitat de la Plataforma
                         4. Precs i preguntes

dimecres, 6 de juny de 2012

Per a quan el nou CEIP Sa Bodega?

El projecte del nou CEIP Sa Bodega data de l'any 2004 quan l'Ajuntament d'Eivissa va confirmar el solar que es destinava a la construcció de la nova escola. Estava previst que les obres s'iniciassin l'any 2006 i que els alumnes començassin les classes un any després. Quan es van trobar les restes arqueològiques al solar de l'escola l'Ajuntament d'Eivissa va assumir l'avançament de 250.000€ del sobrecost del projecte inicial per així evitar la paralització de l'obra. Després que l'Ajuntament d'Eivissa negara la paralització de les obres al principis de maig d'aquest any, el dia 6 de juny la directora general de planificació i centres de la conselleria d'educació del Govern Balear, va confirmar que les obres estaven paralitzades i, el pitjor de tot, que no sabia quan es reprendrien. La diputada de PSOE-ExC, Esperança Marí, ha criticat que l'Ajuntament s'oferira a avançar els 250.000€ del sobrecost del col·legi per a adaptar el projecte als trobaments arqueològics, "quan sabien que no disposaven d'aquesta quantitat ni la podien assumir". L'Ajuntament ho va anar endarrerint fins que la Conselleria ha hagut d'assumir la despessa.

Cal recordar que la construcció dels centres educatius es competència de la conselleria d'educació, cultura i universitats del Govern Balear i que són els Ajuntaments els que han de cedir els solars perquè així es pugui fer. Si el solar va ser cedit per l'Ajuntament d'Eivissa l'any 2004, cóm es possible que 8 anys després encara no hi hagi una data de finalització?Disconformitat dels directors d'educació infantil i primària amb la conselleria d'educació

El dia 4 de juny es va celebrar una reunió de la directora general de planificació i centres, la Sra. Maria de las Mercedes Celeste, amb els directors dels centres d'educació secundària, en primer lloc, i amb els directors d'educació infantil i primària en segon lloc. Els directors d'infantil i primària van assistir en la seva majoria amb camisetes negres, amb motiu de dol per l'educació pública, i un llaç quadribarrat al pit en defensa de l'ensenyament en català. 

El col·lectiu de directors de primària van fer arribar a la Sra. Mercedes Celeste el sentiment de menyspreu per part de la Conselleria que tenen els equips directius, la incoherència pedagògica i la falta de recursos per atendre als alumnes, les famílies dels quals sol·liciten l'ensenyament en castellà, la improvisació i les incoherències en les respostes donades als equips directius, el retard en el procés d'admissió de l'alumnat per al curs 2012-13, la falta de responsabilitat i incompliment del pagament de les partides pressupostàries (els centres no han cobrat des de gener) i dels diferents programes educatius (reutilització de llibres, escoles viatgeres, fira de la ciència, millora de biblioteques...), i la preocupació davant la falta de informació sobre les quotes de professorat per al curs 2012-13. dimarts, 5 de juny de 2012

Els alumnes no caben a les aules d'ESO

Un grup de professors de l'IES Marc Ferrer de Formentera escenifiquen com quedarà una aula de l'ESO amb 36 alumnes. A més, recorden que mantenen les mobilitzacions contra les retallades del Govern, amb concentracions cada dissabte a les 12 hores a la plaça de la Constitució.

Molts ànims des de la Plataforma Pitiüses per l'Educació!!


2'5 milions d'euros per a centres educatius de l'Opus Dei a Mallorca

El passat mes d'octubre el Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJB) reconeixia el concert educatiu als centres educatius de l'Opus Dei del Parc Bit: Aladern, Aixa i Llaüt. Aquesta sentència de l'alt tribunal s'ha executat recentment amb la publicació de la Resolució de la conselleria d'educació de les Illes Balears amb la qual s'estableix el concert educatiu amb aquests centres per al curs 2012-13.

Segons alguns mitjans de comunicació, aquest concert educatiu començarà amb els grups d'infantil (el centre infantil Alader) i tindrà per al curs 2012-13 una despesa de 399.000€. A partir del curs 2012-13 els alumnes que vagin passant a l'educació Primària començaran a segregar-se per sexe: els nens al centre educatiu Llaüt i les nenes al centre educatiu Aixa. Quan els alumnes hagin arribat a 4t d'ESO, aquest concert educatiu estarà costant al Govern Balear més de 2'5 milions d'euros anuals, exactament  2.513.163,60€.

Aquesta decisió ha estat defensada pel conseller d'educació de Balears, el Sr. Rafel Bosch, i pel mateix president del govern de les Illes Balears, el Sr. José Ramón Bauzá, qui, textualment, va afirmar: "los ajustes que se hacen sí que permitirán mantener las autopistas de la Educación en el sistema educativo, con una manera distinta de gestionar que la del Pacto, lo que permitirá, hacer lo mismo o más, con menos recursos". Cal recordar que, segons la informació de la conselleria d'educació, el Sr. Rafel Bosch va ser director del centre educatiu catòlic de titularitat franciscana, el col·legi Sant Francesc, entre els anys 1981 i 1997, i director del centre educatiu Lluis Vives, també de titularitat privada.
diumenge, 3 de juny de 2012

Prioritats econòmiques de la Conselleria d'Educació

El passat 31 de juny la Conselleria d'Educació va publicar al BOIB la licitació del subministrament i instal·lació de conjunts formats per pissarra digital interactiva, projector i ordinador per a aules d’Educació Primària i d’Educació Secundària Obligatòria per un valor de 2.765.489,00 euros.

Davant l'augment de les ràtios d'alumnes per aula, la reducció de professorat als centres educatius, el no pagament del programa de reutilització de llibres ni les despeses dels centres des del mes de gener o la no substitució del professorat de baixa per un període inferior als 30 dies, la conselleria dedicarà més de 2,5 milions d'euros a comprar ordinadors i pissarres digitals. Aquest és un clar exemple de les prioritats educatives de la conselleria d'educació de les Illes Balears.


El CEIP Labritja mostra el deute de la Conselleria d'EducacióAltre exemple de privatització de l'educació (Alacant)

L'Ajuntament d'Alacant cedeix 3 parcel·les al Consell perquè aquest construeixi 3 centres educatius concertats en els pròxims quatre anys. Un altre clar exemple de com privatitzar l'educació.Enterrament de l'escola pública

El proper dijous 7 de juny a les 19 hores, el Col·lectiu de Professorat Preocupat s'acomiadarà de l'educació pública amb una processó que sortirà del Parc de la Pau i arribarà al passeig de Vara de Rei. Allí serà on farà el seu últim acte públic.Movilitzacions en defensa de l'educació pública

Ahir dissabte més de 2000 persones es manifestaren a Oviedo en defensa de l'educació pública. Els manifestants, convocats per el Moviment Social per l'Escola Pública', sol·liciten que es suprimeixin els concerts educatius amb els centres privats i rebutgen la privatització de l'ensenyament.